Prva strelska tekma na bežečega merjasca za pokal LZ Koper

Dne 22.07.2017 je LZ Koper v sodelovanju z LD Šmarje organizirala 1.tekmo  za pokal LZ Koper na tarčo »bežeči merjasec« z malokalibrsko puško. Tekma s pričetkom ob 9.00 uri je potekala na strelišču na Kortini pri lovski koči LD Šmarje. Sodelovale so ekipe LD Šmarje, LD Koper, LD Marezige, LD Strunjan, LD Rižana in LD Dekani, opravičili so se člani LD Istra Gračišče.

Prisotne je v imenu organizatorja LZ Koper nagovoril g. Janko Brezovnik, vodja prireditve referent za strelstvo pri LZ Koper g. Alen Furlan ter starešina gostiteljice LD Šmarje Vinko Ferčec.

Vodja strelišča Drago Viler je obrazložil potek izvedbe  tekme z poudarkom  na varnosti pri izvajanju le te.

Ekipno so bila dosežena naslednja mesta:

  1. LD Marezige
  2. LD Šmarje
  3. LD Koper
  4. LD Dekani
  5. LD Strunjan
  6. LD Rižana

Najboljši posamezniki so bili:

  1. Sever Nevio – LD Rižana
  2. Tomažič Steno – LD Šmarje
  3. Udovič Kristjan – LD Rižana

V imenu organizatorja LZ Koper sta pokale podelila vodja prireditve Alen Furlan in vodja strelišča Drago Viler. Tekma je bila zaključena ob 14.00 uri.

Ob zaključku je vse prisotne  nagovoril starešina LD Šmarje Vinko Ferčec, kateri je poudaril, da je bila tekma dobro organizirana in je potekala v lepem tovariškem vzdušju. Udeleženci tekme so bili enotnega mnenja, naj bi se tekma ponovno organizirala naslednje leto in naj bi postala tradicionalna. Po tekmi se je nadaljevalo prijateljsko druženje ob hrani in pijači.

Posebna zahvala Damjanu Kocjančiču iz LD Dekani za slikovno gradivo!

Starešina LD Šmarje
Ferčec Vinko