Pohod korak za korakom do zdravega življenja

Dne 16. 9. 2017 ob 9.00 uri smo se člani LD Rižana in domačini drugič kljub dežju močnemu podali na pohod pod geslom »Korak za korakom do zdravega življenja«.
Na zbornem mestu pri »Bobrih« se nas je zbralo kljub deževnemu vremenu 6 članov LD Rižana. Kljub dežju so se pohodniki odpravili na pohod. Prisotne je pred tem nagovoril predsednik Lovske družine Rižana Fabio Steffe.
Trasa je potekala iz izvira reke Rižana oz. Zvorčka mimo cerkve Sv. Marije, katera je bila zgrajena v drugi polovici 16. stoletja.
Nadaljevali smo pot do Trčkove domačije, kjer je urejen tematski park avtohtonih rastlin in živali.
Po krajšem postanku smo pot nadaljevali ob strugi potoku Rakovec do njenega izvira. Vsi lovci so bili opremljeni z škarjami in sekirami. Na celotni relaciji smo uredili stezo, katero lahko uporabljajo tudi ostali pohodniki oz. uporabniki prostora.
Po osvežitvi smo se napotili po kolovozni cesti med hriboma Lačno in Koba do Hrastovelj kjer smo malicali.
Od tu smo se podali proti gradu – cerkev Sv. Trojice v Hrastovljah ki je ena od največjih kulturnih znamenitosti ne samo Istre, ampak cele Slovenije in se kot taka uvršča tudi na seznam svetovne kulturne dediščine.
Po končanem ogledu smo se napotili nazaj na izhodiščno točko po dolini Kontrada.

Tu nas je čakal topel čaj in odlična domača klobasa z zeljem ter svež še topel kruh.
Čeprav mokri, vendar zadovoljni smo se ob 13 uri razšli z zagotovilom, da se drugo leto zopet srečamo in skupaj še v večjem številu podamo na pohod, z željo ugodnejšega vremena.
Izdelali smo plakat, program poslan na MO Koper, katera je pohod tudi uradno objavila.

Predsednik LD Rižana
Fabio Steffe